Croatian / Serbian / English

Adacco programi

U Adacco-u verujemo da dobro knjigovodstvo može unaprediti poslovanje svakog preduzeća.

Naš cilj je stvoriti poslovni softver koji odgovara svima.

.
Adacco poslovni moduli


Finansijsko knjigovodstvo

Adacco.net program za finansijsko knjigovodstvo je centralni modul koji objedinjuje sve preostale module. Program, međutim, može raditi i kao samostalan modul. Knjigovodstvo u Vašoj firmi možete voditi na više načina. Na Vama je da odlučite da li ćete knjigovodstvo voditi unutar Vaše firme ili ćete kompletno knjigovodstvo odnosno jedan njegov dio prepustiti knjigovodstvenom servisu. Bilo da ste knjigovodstveni servis ili firma uz Adacco.net programe Vam na raspolaganju stoje sve moguće kombinacije. U praksi se pokazao kao najčešći slučaj da firma vodi kompletno knjigovodstvo osim finansijskog knjigovodstva koje prepušta servisu.
Finansijsko knjigovodstvo

Obračun plata i kadrovska evidencija

Adacco.net program za obračun plata omogućuje i manje upućenom korisniku da na vrlo jednostavan način obavlja obračune plata za zaposlene. Bez obzira što je čestim izmenama zakonskih propisa, raznim oslobođenjima, ograničenjima i dodacima sam proces obračuna plaća postao u praksi dosta komplikovan, uz ovaj program će Vam se činiti sve mnogo jednostavnijim.
Više...
Obračun plata i kadrovska evidencija

Materijalno knjigovodstvo i proizvodnja

Materijalno knjigovodstvo se svodi na izradu dokumenata kojima se materijal prima u skladište i dokumenata kojima se materijal izdaje iz skladišta. Na temelju njih automatski se vodi materijalno i finansijsko stanje zaliha za jedno ili više skladišta unutar firme. Budući materijal nakon nabave više ne izlazi iz Vaše firme tj. ne prodaje se nekom drugom fizičkom ili pravnom licu, već se koristi u vlastite svrhe, finansijsko stanje zaliha se vodi samo po nabavnim cenama.
Više...
Materijalno knjigovodstvo i proizvodnja

Robno knjigovodstvo i fakturiranje

Način vođenja veleprodajnog ili robnog knjigovodstva je baziran na vrlo jednostavnim principima. Najpre se roba prima u skladište, a zatim prodajom izlazi iz skladišta. U Adacco.net modulu Robno primitak robe u skladište možete izvršiti izradom dokumenta Prijemnica, a izlaz robe iz skladišta izradom dokumenta Otpremnica. To su dva najosnovnija dokumenta. Kako bi se postupak izrade dokumenata što više skratio izradom veleprodajne kalkulacije automatski se formira i pripadajuća prijemnica, a izradom računa za robu automatski se formira i pripadajuća otpremnica.
Više...
Robno knjigovodstvo i fakturiranje | veleprodaja

Maloprodaja

Princip vođenja maloprodajnog knjigovodstva je baziran na nekoliko vrlo jednostavnih operacija. Sve se svodi na prijem robe u skladište tj. prodavnicu i izlaz te iste robe iz prodavnice. Budući da u prodavnici mora biti istaknuta krajnja prodajna cena sa PDV-om u obvezi ste da prilikom prijema robe u prodavaoncu izradite kalkulaciju i odmah odredite tu prodajnu cenu, a prilikom prodaje robe u obvezi ste da kupcu izdate račun u kojem je naznačena poreska osnovica, iznos PDV-a i ukupna prodajna cena sa PDV-om.
Više...
Maloprodaja

Osnovna sredstva

Postupak uvođenja u evidenciju osnovnih sredstava kao i postupak obračuna amortizacije u Adacco.net programu za osnovna sredstva je koncipiran na vrlo jednostavan i logičan način. Ukratko bi se čitav postupak u najkraćim crtama mogao opisati na sledeći način: unos novog ili postojećeg osnovnog sredstva u listu osnovnih sredstava sa svim neophodnim podacima potrebnim za naknadni obračun amortizacije i automatsko knjiženje u modulu Finansijsko, obračuni amortizacije za sva osnovna sredstva odjedanput i na temelju prethodno urađenog automatsko generiranje liste osnovnih sredstava i kartica za svako osnovno sredstvo posebno.
Osnovna sredstva

Osnovna sredstva

Blagajničko poslovanje omogućuje da na pravilan način vodite evidenciju o gotovinskim uplatama i isplatama. Možete voditi više blagajni, dinarskih ili deviznih. Svi nalozi za uplatu i isplatu evidentirani su u dnevnicima blagajne. Dnevnik blagajne se može prebaciti u finansijsko knjigovodstvo u pripadajući nalog za knjiženje.
Osnovna sredstva

Virmani

Programom za virmane možete evidentirati i štampati virmane, kao i zbirne naloge za ispis na A4 papiru. Program za virmane se povezan s programom za obračun plata.
Virmani


.