Croatian / Serbian / English
.

Adacco programi

U Adacco-u verujemo da dobro knjigovodstvo može unaprediti poslovanje svakog preduzeća.

Naš cilj je stvoriti poslovni softver koji odgovara svima.

.

Materijalno knjigovodstvo i proizvodnja - slike

  • Prijemnica
  • Lista proizvoda
  • Normativ proizvoda
  • Trebovanje
  • Radni nalog
  • Promet materijala


Prijemnica
^

Prijemnica
Prijemnica je osnovni dokument koji automatski uvećava materijalno i finansijsko stanje zaliha materijala u magacinu. U materijalnom knjigovodstvu i proizvodnji finansijsko stanje zaliha je izraženo u nabavnim cenama.


Lista proizvoda
^

Lista proizvoda
Za svaki proizvod koji ste uz neophodne podatke o njemu upisali u listu, možete specificirati normativ. To ju stvari spisak svih materijala koje ste prethodno upisali u listu artikala, a od kojih se dotični proizvod sastoji.


Normativ proizvoda
^

Normativ proizvoda
Normativ može sadržavati neograničen broj vrsta materijala uz količinu koja je za svaki materijal ponaosob predviđena kao sastojak proizvoda. Zbog bržeg rada može se prekopirati sličan normativ koji je prethodno napravljen.


Trebovanje
^

Trebovanje
Trebovanje je osnovni dokument koji automatski smanjuje robno i finansijsko stanje zaliha materijala na skladištu. U materijalnom knjigovodstvu trebovanje formirate ručno, a u proizvodnji se ono formira automatski povezivanjem sa radnim nalogom.


Radni nalog
^

Radni nalog
U radnom nalogu se prema zadatim normativima automatski izračunava normirani materijal količinski i finansijski (po nabavnim cenama), potrošeni materijal prema normativu i stvarno potrošeni materijal. Jedno ili više trebovanja se automatski manifestuje na radni nalog.


Promet materijala
^

Promet materijala
U prometu materijala za svaki materijal i željeno razdoblje možete videti ulaz, izlaz i stanje i to materijalno i finansijski..