radi

Croatian / Serbian / English
Home
Kako rade Adacco programi?
Pravilna organizacija baza podataka, ispravno postavljena struktura i veze između pojedinih dijelova programa, logički projektirane programske operacije, najsuvremenija informatička rješenja.

Adacco programima je moguće detaljno i precizno pratiti knjigovodstvene i poslovne evidencije za gotovo svaki mogući tip poslovanja.

Elektroničko fakturiranje

sl0
Elektroničko fakturiranje omogućuje poslovnim i fizičkim osobama izradu, slanje, primanje i obradu računa elektroničkim putem, eliminirajući potrebu za fizičkom papirologijom.
Za potrebe elektroničkog fakturiranja u Hrvatskoj, državna financijska agencija FINA je izradila internetski servis pod nazivom E-račun Fina servis preko kojeg korisnici mogu slati i primati e-račune uz osiguranu cjelovitost, autentičnost i povjerljivost podataka o fakturama.
Sustav e-Račun Fina servis dizajniran je tako da bude jednostavan za korištenje i siguran. Poduzeća mogu pristupiti sustavu putem web portala ili ga integrirati sa svojim postojećim računovodstvenim softverom.

Pripremite se unaprijed jer vrlo brzo se očekuje da će e - računi biti obvezni za sve poslovne subjekte, a ne samo za obveznike javne nabave,

Adacco je jedna od rijetkih firmi u Hrvatskoj koje imaju vlastito rešenje za konekciju na e-Račun Fina servis i potpunu integraciju naših poslovnih programa sa svim opcijama servisa.
Nema potrebe za povezivanjem sa posredničkim servisima (poput E-računi) kao niti slanja računa sa web aplikacije FINA e-Račun jer naš softver sve zahtjeve šalje direktno na servis.
Što to znači?
  - Naši korisnici ne moraju potpisivati ugovore sa posredničkim firmama
  - Naši korisnici ne moraju plaćati ugovorene iznose za svaku poslanu fakturuE-fakturiranje

Elektroničko fakturiranje, ili e-fakturiranje, je proces izdavanja, slanja, primanja i arhiviranja faktura u elektroničkom obliku. Umjesto tiskanih papirnatih faktura, elektroničko fakturiranje koristi digitalne dokumente koji se generiraju, šalju i obrađuju elektronički.

E-fakturiranje ima nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalno papirnato fakturiranje. Evo nekih ključnih koristi:

  1. Ušteda vremena i troškova: Elektroničke fakture se brže izdaju, šalju i primaju, što rezultira uštedom vremena i smanjenjem troškova vezanih za tisak, slanje i rukovanje papirnatim dokumentima.
  2. Poboljšana točnost i smanjenje grešaka: Automatizacija procesa elektroničkog fakturiranja smanjuje mogućnost ljudskih pogrešaka prilikom unosa podataka, jer se informacije mogu prenijeti izravno iz jednog računalnog sustava u drugi.
  3. Bolja praćenja i izvješćivanje: Elektroničke fakture mogu se lako pratiti i arhivirati u digitalnom formatu, što olakšava pretraživanje, organizaciju i izvješćivanje o financijskim transakcijama.
  4. Poboljšana transparentnost: Elektroničko fakturiranje omogućava bolju transparentnost i vidljivost poslovnih transakcija, jer se podaci lako dijele i dostupni su elektroničkim putem.

Elektroničko fakturiranje često se koristi u poslovnim okruženjima kako bi se pojednostavili financijski procesi, poboljšala učinkovitost i smanjili troškovi povezani s obradom papirnatih faktura. Mnoge zemlje i regulatorna tijela također podržavaju ili zahtijevaju korištenje elektroničkog fakturiranja radi poticanja digitalne transformacije i smanjenja administrativnog tereta.

FINA e-računi

Fina e računi je digitalni sustav fakturiranja i plaćanja koji se koristi u Hrvatskoj.
Ovu uslugu koju pruža FINA (Financijska agencija), središnja financijska institucija hrvatske Vlade.
Fina e računi je centar za e-fakturiranje u Hrvatskoj. Svi drugi e-račun servisi zapravo su posrednici koji obavljaju slanje i zaprimanje podataka iz baza podataka na FINA serverima.

Što je FINA e-račun


O FINA E-računima možete detalnjije pročitati na fina.hr sajtu.

Možete pogledati i na FINA sajtu: Fina E-račun

>